Kuş gribi kabusu yeniden mi başlıyor ?

Konya , Eskişehir ve Afyon'da görülen kuş gribi vakaları "Kuş Gribi hortladı mı ? " sorusunu akıllara getirdi.

Gündem Yayın: 20 Kasım 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.11.2024 11:02:00
Editör - Serkan Şimşek
Okuma Süresi: 2 dk.
2358 okunma
Google News

Konya’nın Çeltik ilçesinde ilk olarak görülen kuş gribi (Avian Influenza) vakası, kısa süre sonra Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki tavuk çiftliklerinde de tespit edildi. Emirdağ ilçesine komşu bölgelerde artan kuş gribi vakalarının ardından geçtiğimiz günlerde bir vaka da Emirdağ ilçesinden bildirildi.

 

Afyonkarahisar Valiliği, Emirdağ ilçesine komşu olan Konya'nın Çeltik ve Eskişehir'in Sivrihisar ilçelerinde kuş gribi (Avian Influenza) vakalarının görülmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada , Merkezde bulunan bir işletmede kuş gribi şüphesiyle il müdürlüğüne bilgi verildiği ve aynı gün resmi kontroller için ekibin gönderildiği belirtildi. Yapılan incelemeler ve laboratuvar analizleri sonucunda kuş gribi vakasının doğrulandığı ve gerekli idari ve teknik önlemlerin derhal alınmaya başlandığı açıklandı.

 

Valilik, 7 Kasım 2024 tarihinde hastalık tespit edilen işletme çevresinde 3 kilometre çapında koruma bölgesi ve 10 kilometre çapında gözetim bölgesi oluşturulduğunu bildirdi. Afyon Valiliği alınan önlemler sayesinde hastalığın yayılmasının önüne geçildiğini vurguladı.

 

Emirdağ Belediyesi de halk sağlığını korumak amacıyla bazı önlemler aldığını duyurdu. Açıklamada, ilçedeki belirli bölgelerde kuş gribi vakalarının tespit edilmesi nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar kanatlı hayvan satışının durdurulduğu ve riskin yayılmasını önlemek için karantina uygulamalarının başlatıldığı belirtildi.

 

Bu gelişmelerden sonra Burdur İl Tarım Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmede Burdur'da herhangi bir vakanın görülmediğini ve konuyla ilgili olarak herhangi bir ihbar almadıklarını ifade ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik şerit iqos karton masura komatsu yedek parça çember makinası polyester çember pod türkiye juul pods juul pod puff bar glo Penis Büyütme Ameliyatı Penis Enlargement Surgery Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara